• Chania Old Town
  • Falasarna Beach
  • Samaria Gorge

Ταξιδεύοντας στα Χανιά

Τα Χανιά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, με πληθυσμό 60.000 κατοίκους. Βρίσκεται στις βόρειες ακτές του νησιού, περίπου 55 km δυτικά από την πόλη του Ρεθύμνου και 135 χλμ από την πόλη του Ηρακλείου. Έχει καταπληκτικά μέρη για να επισκεφτείτε, απο μυστικό χωριά και υπέροχες παραλίες μέχρι ενδιαφέροντα αξιοθέατα.

Η πιο διάσημη πόλη είναι η πόλη των Χανίων, με την χαρακτηριστική ενετική, Τουρκική και παραδοσιακή αρχιτεκτονική που αναμειγνύονται σε μια τέλεια αρμονία, δημιουργώντας μια μοναδική και ελκυστική εικόνα.

Η πανέμορφη πόλη των Χανίων κατάφερε να διατηρήσει τα αρχικά χρώματα και τον ιστορικό χαρακτήρα της, παρά την ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία. Θεωρείται ως μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδος και η πιο γραφική πόλη της Κρήτης.

Πως θα φτάσετε

Το διεθνές αεροδρόμιο των Χανίων βρίσκεται στις Στέρνες, στο Ακρωτήρι, 14 km ανατολικά της πόλης.

Τι θα δείτε

Τα Χανιά είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις στην Κρήτη, με θαυμάσια σπίτια, πάρκα και πλατείες και ένα καλά σχεδιασμένο σχέδιο πόλης.

Η παλιά πόλη διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την ξεχωριστή ατμόσφαιρα και την γοητεία των Ενετικών και των Τούρκικων περιόδων. Σώζονται ολόκληρες βενετσιάνικες, τούρκικες και εβραϊκές συνοικίες, με καλοδιατηρημένα παραδοσιακά κτίσματα στα στενά γραφικά δρομάκια.

Ένα από τα σημαντικότερα κτήρια είναι η μεγάλη βενετσιάνικη εκκλησία του Άγιου Φραγκίσκου που σήμερα στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων.

Στην είσοδο του λιμανιού, είναι το ανακαινισμένο φρούριο "Φιρκάς", χτισμένο το 1629, που στεγάζει σήμερα το Ναυτικό Μουσείο Χανίων, καθώς και ένα θερινό θέατρο, όπου παρουσιάζονται δραματικές παραστάσεις. Απέναντι από το φρούριο του Φιρκά, βρίσκεται ο υπέροχος φάρος "Pháros", κατασκευής του 16ου αιώνα που αναπαλαιώθηκε από τους Αιγυπτίους. Το λιμάνι προστατεύεται από ένα βενετσιάνικο λιμενοβραχίονα, χτισμένο με τεράστιους ογκόλιθους.

Δυτικά των Χανίων, σε απόσταση 4.5 km, βρίσκεται και ο λόφος του «Προφήτη Ηλία», όπου εκεί βρίσκονται το μνημείο και ο τάφος του Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιου του Σοφοκλή.

Επίσης, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί το πιο διάσημο φαράγγι, το «φαράγγι της Σαμαριάς». Πρόκειται για ένα εθνικό πάρκο που ξεκινά από το χωριό του Ομαλού, σε υψόμετρο 1227 m και τελειώνει μετά από μια βόλτα περίπου 18 km στην παραλία της Αγίας Ρουμέλης. Το φαράγγι είναι ανοιχτό από το Μάιο έως τις 15 Οκτωβρίου και σίγουρα θα πρέπει να το επισκεφτούν όλοι.

Τι θα φάτε και τι θα πιείτε

Η παλιά πόλη είναι γεμάτη από εστιατόρια και ταβέρνες, που στεγάζονται σε αναπαλαιωμένα σπίτια, ή ακόμη και στο υπαίθριο παλιών κτιρίων. Υπάρχουν επίσης πολλά μπαρ και νυχτερινά κέντρα.

Η νυχτερινή ζωή στα Χανιά είναι πολύ έντονη με τα περισσότερα σημεία να μένουν ανοιχτά όλη τη νύχτα. Συνήθως, μια βραδινή έξοδο για τους περισσότερους ντόπιους ξεκινάει με φαγητό, συνεχίζεται με μια επίσκεψη στο μπαρ ή ντίσκο και καταλήγει με καφέ και γλυκά νωρίς το πρωί.

Που θα κολυμπήσετε

Οι πιο εντυπωσιακές παραλίες είναι ο Μπάλος και το Ελαφονήσι, τα Φαλάσσαρνα, ενώ υπάρχουν αμέτρητες άλλες καταπληκτικές παραλίες γύρω από την ακτογραμμή, από οργανωμένα θέρετρα μέχρι εντελώς απόμερους κολπίσκους.

Ενοικίαση Αυτοκινήτου

© Copyright 2014-2023 Eurocreta S.A. | All Rights Reserved | Powered by ICONIX